divendres, 4 de novembre del 2011

Els funcionaris, contra Granados i cia.



L’equip de govern Salou ha aprofitat la depuració de personal de l’ajuntament per col·locar-hi gent del partit. Així de clar ho han denunciat avui els sindicats SPPME-CAT, UGT, CATAC-IAC i CC.OO., coincidint amb el ple extraordinari que aquest matí ha aprovat, amb els vots de CiU, PP i Ramon Pascual, el que tècnicament s’anomena modificació de la relació de llocs de treball (RLLT) i que en la pràctica són acomiadament, canvis interessats de llocs laborals, supressió de places i creació de noves per a gent afí als partits en el poder. Aquesta RLLT afecta a 35 treballadors, dels quals 17 són interins acomiadats. És la primera vegada que els sindicats de funcionaris de l’ajuntament de Salou actuen de manera conjunta en defensa dels seus drets laborals, que creuen vulnerats. Per això, han anunciat que denunciaran l’equip de govern per incomplir la llei, ja que la RLLT s’ha dut a terme sense tenir en compte als sindicats, ni als caps de servei ni les al·legacions dels treballadors. La Llei 7/2007 de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic determina que aquesta modificació ha de ser matèria de negociació amb els representants dels treballadors.

Estalvi fals
Segons els sindicats, CiU i PP van justificar la RLLT per motius econòmics (deien que permetia un estalvi de 758.423,21 euros) però en realitat no s’ha fet cap informe econòmic que ho acrediti. A més, aquest estalvi és fals, diuen els sindicats, “ja que només s’ha tingut en compte allò que es deixarà de pagar als treballadors acomiadats, però no s’ha valorat la quantitat de diners que es deixaran d’ingressar tant per les subvencions que s’han rebutjat per no poder realitzar algunes tasques, com pot ser la renúncia a la Borsa d’Habitatge, finançada per la Generalitat amb 33.000 euros l’any 2010, o les feines de mediador comunitari, finançades l’any 2010 amb 25.736 euros per la Generalitat”. Els despropòsits d’aquesta política laboral de CiU i PP són tals que “resulta kafkià que es torni a demanar una subvenció per facilitar la creació de noves empreses que l’any 2010 va suposar una subvenció de més de 46.000 euros i que el dia següent de demanar-la oficialment es cessi en les seves funcions a la persona encarregada de promoció econòmica, per entendre que aquest servei ara no és necessari”.

La feina, per als seus
Els sindicats expliquen que “tampoc s’han valorat els costos que suposaran els nous càrrec de confiança, com el coordinador de Serveis Socials, que en no ser escollit regidor a l’ajuntament [es refereixen a Rafael López García, el sisè del PP a la llista electoral], han optat per acomiadar a una persona professional i col·locar-lo a ell com a suposat coordinador però que a la realitat no fa tasques de coordinador sinó d’un treballador normal i corrent”. Els sindicats conclouen dient que “lamentem l’actitud pressa per l’ajuntament, tant en la seva manca de capacitat negociadora com amb la seva incapacitat per justificar organitzativament els canvis proposats”.

Pitjor servei
“Ens sentim enganyats ―continuen dient, doncs aquella proposta que el regidor Mario Garcia va presentar com un punt de partida és la que finalment s’aprova sense haver recollit cap de les propostes presentades tant formalment com informalment”. Per tot això, “denunciarem aquesta modificació de la RLLT per no haver-se respectat els tràmits legalment necessaris, per haver-se falsejat actes de reunió amb els sindicats i per haver-se tramitat informació falsa a la Generalitat.  Denunciem a la ciutadania que l’ajuntament aprofita un suposat canvi de la RLLT per fer fora a persones professionals i col·locar-ne unes altres, empitjorant el servei que es podrà donar al ciutadà i comportant la pèrdua d’ingressos de subvencions per la mancança tècnica de les noves persones contractades”. Doncs que Déu ens agafi confessats, amb aquest equip de govern!