dimecres, 5 de setembre del 2012

El mateix estil



El jutjat del contenciós administratiu número 1 de Tarragona ha condemnat l’ajuntament de Salou per les greus irregularitats comeses en l’adjudicació de cinc llocs de treball en un concurs convocat l’any 2007. La condemna afecta tres peixos grossos del consistori: Carlos Beúnza (cap de servei de Suport Intern), Joan Ramon Miró (cap de servei de Gestió Tributària) i Maria Dolors Español (cap de serveis Administratius Territorials). Tots tres van obtenir la plaça després dadjudicar-se-la entre ells, ja que els tres formaven part del tribunal examinador, raó per la qual eren alhora jutge i part. És a dir, que es va muntar un tripijoc perquè guanyessin mitjançant oposició una plaça que ja ocupaven a dit però que podien perdre amb un altre equip de govern. D’aquesta manera, obtenint el lloc mitjançant un concurs públic, vingués qui vingués la plaça sempre fóra seva.

Col·locats per Ferran

Els fets es remunten al 2 d’abril del 2007, quan la junta de govern del llavors alcalde Esteve Ferran va aprovar les bases de l’esmentat concurs. Com que l’examen estava tan arreglat (amb lagreujant que es va fer el mateix dia, a la mateixa hora i només shavia de respondre una pregunta) el sindicat Catac el va impugnar al·legant frau de llei i parcialitat dels òrgans de selecció. Un tribunal del qual també en van formar part el secretari, Francisco Alijo, i el vicesecretari, Enric Ollé, qui per cert d’aquí uns dies tornarà a ocupar la seva antiga plaça després de superar un altre procés de selecció igualment sospitós.

Vici de poder

El jutjat del contenciós administratiu entén que el procediment seguit per l’ajuntament de Salou està “viciat de poder”, ja que els candidats als diferents llocs sexaminaven entre ells, generant-se un corrent de simpatia recíproca de la mena tu majudes a mi i jo tajudo a tu, segons recull la sentència. És a dir, que tot quedava entre amics. O dit planerament: que entre tots es van repartir el pastís.

Complicitat de Granados

És veritat que la sentència no és nova: té data de 23 de febrer del 2011, però reflecteix molt bé l’amiguisme que es practica a l’ajuntament de Salou, ara de nou dactualitat amb el nomenament del vicesecretari. Com també mostra la complicitat de Pere Granados en l’afer, ja que sent ell alcalde es va recórrer la sentència favorable a Catac. Què passarà si els tribunals desestimen el recurs de l’ajuntament? Doncs que shaurà de repetir el concurs, en què previsiblement ja es buscarà la fórmula legal perquè tot quedi igual però d’una manera menys descarada. I així anem.