dijous, 22 de novembre del 2012

Granados esclata



Notícia bomba. O esclatadora: l’ajuntament de Salou ha sol·licitat al jutjat que imposi una fiança de 5,2 milions d’euros a l’escola Elisabeth pels danys i perjudicis que pugui causar la demanda que aquest centre educatiu ha interposat perquè es suspengui el projecte d’instal·lació d’una gasolinera de la cadena Bon Preu-Esclat al costat del col·legi. La nota de l’ajuntament (millor dit: de lalcalde, Pere Granados) és molt dura amb els responsables de l’escola, als que titlla de prepotents i insolidaris. Res, que la guerra està servida. Reprodueixo tot seguit la nota de l’ajuntament:

L’advocat de l’ajuntament de Salou ha demanat al jutge que porta el cas del contenciós administratiu que ha presentat l’escola Elisabeth contra la construcció de l’hipermercat Esclat Bon Preu al costat del vial de Cavet una fiança superior als 5,2 milions d’euros pels possibles danys i perjudicis econòmics que podria ocasionar al municipi de Salou la suspensió de la construcció d’aquesta activitat econòmica. En primera instància l’advocat demana que no prosperi la petició de suspensió de l’escola Elisabeth però, en el cas “improbable” que el jutge consideri que hi ha fonaments per seguir endavant amb el litigi per la suspensió de l’adjudicació del dret de superfície aquesta produiria un greu perjudici al municipi de Salou i també a l’empresa Bon Preu SAU. Així, l’escrit presentat per l’advocat addueix que “l’interès municipal en resultaria greument perjudicat, puix que l’adversa no deu desconèixer que la Hisenda municipal és la de tots els veïns de Salou. Més concretament, el perjudici per a la Corporació i, per tant, a l’interès general del municipi, aquesta part el valora en 4.820.866 euros per ingressos deixats de percebre a causa de la suspensió, més uns 406.803 euros per despeses generades per la dita pèrdua d’ingressos que, en total, sumen 5.227.669 euros. Això sense comptar l’import del perjudici causat a l’adjudicatari codemandat, Bon Preu SAU, que igualment hauria de ser objecte de la corresponent caució per part de la demandant”.
El govern de Salou vol deixar clara la “sorpresa davant la desmesurada reacció per part de la Junta Rectora de l’escola Elisabeth, tot lamentant la forma com ha expressat la seva oposició al projecte i reprovant els motius, alguns d’ells amb clares amenaces polítiques, que intenten justificar aquesta posició contrària a un equipament que no comporta cap perjudici ni per l’entorn ni per Salou”.
Així, el govern lamenta l’actitud prepotent i gens dialogant del Consell Rector del centre i volen puntualitzar que el primer contacte que han mantingut amb l’Ajuntament —i on van ser rebuts immediatament pel secretari de la Corporació— va ser per anunciar la seva rotunda oposició al projecte i que emprendrien accions judicials i extrajudicials contra aquesta concessió, mai per tractar d’informar-se del projecte; deixant clara una postura intransigent contra l’hipermercat i d’oposició rotunda a qualsevol activitat econòmica a la zona propera a l’escola adduint el fals argument que quan van signar el conveni que va permetre el canvi d’ubicació de l’escola fins al Vial de Cavet en aquells terrenys no hi havia prevista una zona comercial.
Malgrat tot, l’alcalde, Pere Granados, va citar als representants de la Junta Rectora el passat 6 de setembre per seure en una mateixa taula, reunió que va ser rebutjada unilateralment. Davant d’aquesta negativa, l’alcalde però va dur a terme diferents reunions per informar de primera mà a membres del consell rector i al subdirector del centre sobre el projecte de construcció de l’hipermercat. A més, van faltar en diverses ocasions en reiterades cites amb el secretari municipal i va ser, finalment, l’arquitecte municipal qui va acabar informant al director de l’escola sobre l’abast del projecte.
Des del govern de l’ajuntament de Salou es vol deixar palesa l’actitud insolidària del consell rector vers el municipi de Salou; perquè van en contra el progrés en uns moments de crisi econòmica i que poden ocasionar la pèrdua de 100 llocs de treball fixes anuals en un context molt delicat. I és que aquest centre alimentari no solament suposa la incorporació d’una nova tipologia d’equipament comercial a la ciutat, sinó que, segons sectors econòmics de la ciutat, Salou passarà a ser també un referent i pol d’atracció per a la compra de les famílies en un radi que traspassa els límits municipals per la bona comunicació i les condicions de mobilitat d’aquest centre comercial amb nuclis urbans de l’entorn. Aquest gran equipament comercial segurament exercirà atracció de fluxos de visitants més enllà de la pròpia ciutat, i la seva influència generarà riquesa en altres sectors econòmics i altres tipologies del sector del comerç i dels serveis del municipi. La defensa dels interessos particulars que manifesta el consell rector i de manera infundada contrasten amb la defensa de l’interès general de l’ajuntament de Salou.
Amb tot això, des del govern municipal manifestem la nostra satisfacció i el nostre suport a aquesta inversió comercial perquè va en la línia de les nostres politiques de promoció econòmica i de creació de nous llocs de treball en benefici dels interessos generals de Salou.