dijous, 14 de febrer del 2013

Contes o comptes?



El passat 23 de gener, el regidor d’Acció Social, el popular Pedro Lavilla, va presentar un llibre de contes editat per l’ajuntament de Salou per tal de fomentar els valors i l’autoestima dels nens a través de la lectura. El llibre en qüestió es titula Els contes de l’àvia de Salou, però em sembla que hauria estat millor titular-lo Els comptes de la gavina. Que per què? Doncs perquè s’han detectat nombroses irregularitats en l’adjudicació d’una obra que ha costat 8.591 euros. Segons ha denunciat avui el PSC, la primera d’aquestes anomalies és la invasió de competències, ja que el llibre l’ha encarregat Acció Social quan el lògic, atenent el contingut del treball, hagués estat que l’hagués editat la regidoria dEnsenyament. On, per cert, no en sabien res.

Amiguets d’Alejandro Fernández

En segon lloc, i aquest és un fet molt més greu, el text ha estat adjudicat a dit a dues empreses, Living Loving Ventures i Pierre Comunica. Què tenen en comú aquestes dues societats? Doncs que es dediquen si fa no fa al mateix i que ambdues tenen el mateix administrador: Álvaro Robles Cartes. Com també que estan estretament vinculades amb el PP, especialment Pierre Comunica, que ha portat la campanya electoral d’Alicia Sánchez Camacho. Cal dir que Pierre Comunica té la seva seu a Tarragona i és una agència de comunicació que apadrina el president provincial del PP, l’inefable Alejandro Fernández, qui a Salou ha trobat una mina per intentar colar als seus amiguets. Per la seva banda, Living Loving Ventures té la seu a Madrid i es dedica al mateix que Pierre Comunica.

Concurs a dit

Hi ha encara més irregularitats (bé, presumptes irregularitats) per part de Lavilla: va fraccionar els pagaments per no haver de convocar un concurs. D’aquesta manera, a Living Loving Ventures li va pagar 2.904 euros pel disseny i el projecte, i a Pierre Comunica, 2.964,50 euros per l’edició i il·lustració de l’obra, a més de 2.722,50 euros per uns targetons sobre el mateix assumpte. Amb això, a més de saltar-se la llei 30/2007 de 30 d’octubre de contractes del sector públic, Lavilla també va incomplir el decret d’alcaldia de març del 2010 que estableix que una sèrie de requisits a l’hora d’adjudicar contractes d’entre 1.500 i 9.000 euros sense IVA.

Que plegui Lavilla

En virtut de tot això, el PSC ha demanat a l’alcalde de Salou, Pere Granados, que obri una investigació per aclarir el fets, que es revisin totes les factures per si hi apareixen noves adjudicacions a dit a Living Loving Ventures i a Pierre Comunica i que, en cas de detectar-se greus irregularitats, es denunciï Lavilla davant els tribunals i el tregui al carrer. La qual cosa significaria que catacric, catacrac, el conte s’ha acabat.