divendres, 6 de desembre del 2013

Les festes i tradicions de Salou



El Teatre Auditori de Salou va ser escenari dimecres passat de la presentació de dos nous documentals de la sèrie Parlem de Salou, que recupera la història del nostre poble del darrer segle. Aquests dos reportatges es centren en les festes i les tradicions (algunes perdudes) de la nostra vila, amb filmacions de finals dels anys 20 i començaments dels 30 del segle passat inèdites fins ara. També inclouen una pel·lícula de l’any 1962 sobre les processons i catifes de flors que es feien pel Corpus i que tenen un gran valor documental. A més dels dos documentals, l’acte va oferir les actuacions musicals en directe de dos grups salouencs, els grallers La Tarota i l’associació d’havaneres i tonades Port Salou.

Calen ajudes

Antoni Ros, el representant de la productora Salou ens Mou que promou la sèrie, va ser l’encarregat de presentar la gala. En el seu parlament, va agrair l’assistència de públic així com el suport de totes les persones i entitats que havien ajudat a fer possible aquesta nova estrena. Va qualificar, tanmateix, el moment com a agredolç, perquè les minses aportacions econòmiques que s’havien pogut rebre per part d’algunes empreses no feien viable la continuïtat del projecte, i va fer una crida a la col·laboració de tots per poder seguir parlant de Salou. En el seu discurs com a amfitrió, l’alcalde de Salou, Pere Granados, va lloar aquesta mena d’iniciatives i es va comprometre (ja veurem si ho complirà) a col·laborar una mica més en aquest projecte cultural, centrat en la història de la capital de la Costa Daurada.

Una sèrie de gran qualitat

El primer documental de la sèrie, titulat L’inici d’un segle, va obtenir el passat 9 de novembre el primer premi MemoriReus a la millor pel·lícula d’àmbit local en el Festival Internacional de Cinema MEMORIMAGE de Reus. Tots tres documentals han estat produïts amb la col·laboració del Centre de la Imatge de Mas Iglesias de Reus, l’Aula de Cinema de la URV i Canal Reus TV. Els dos nous documentals estaran a disposició del públic en forma de DVD,  en llibreries i botigues de Salou i de Reus. També s’ha preparat un lot que inclou els tres DVD editats fins ara, que podrà adquirir-se a un preu reduït.