dimecres, 19 de febrer del 2014

Massa gran



L’ajuntament del Salou ha aprovat aquest matí, amb els vots a favor de l’equip de govern (CiU i PP) i en contra de l’oposició (PSC, UMdC i RDS; d’UTPS millor que no en parlem, perquè un està amb CiU i l’altre amb el PSC), modificar el Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) perquè Mediterrània Industrial TRN (una empresa on està ficat el portaveu de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-la Pineda, Xavier Roig) pugui construir un hotel de 18 plantes, més dues subterrànies, a l’avinguda de Carles Buïgas. El vistiplau s’ha produït després que hagin estat desestimades les al·legacions presentades per una comunitat de veïns, PSC i RDS. La modificació del POUM permetrà canviar l’ús urbanístic del solar (passarà de residencial a turísticohoteler) i augmentar-ne el sostre edificable (de 7.600 a 21.000 metres quadrats). Poca broma.

No de PSC, UMdC i RDS

Segons va publicar ahir el Diari de Tarragona, el PSC s’hi oposa perquè “la pretensió de Mediterrània Industrial TRN en sol·licitar la modificació puntual del POUM no té cap justificació, ja que coneixia l’ús del solar quan el va comprar, i només un mes després va demanar el canvi d’ús multiplicant per tres el seu volum”, segons va declarar Toni Brull. Per a UMdC, ​​amb aquesta modificació del POUM resulta evident que “les regles del joc no són iguals per a tothom. No sabem en quins paràmetres es basa l’equip de govern per aprovar-la. Què passarà quan vingui un altre inversor i demani el canvi d’ús d’un solar? Ara en lloc de fixar-se al pla general aniran a veure l’alcalde a veure quines possibilitats els dóna”, va manifestar Salvador Pellicé. Per a RDS, “els canvis urbanístics plantejats són desmesurats. L’hotel tindrà un impacte estètic i visual força negatiu als voltants. No té cap sentit construir en un lloc plenament consolidat”, va dir Pablo Otal. És a dir, els tres grups coincideixen en què aquí hi pot haver marro. 

Sí de CiU i PP

Només l’alcalde, Pere Granados, i el seu soci de govern, Mario García, defensen el vestit a mida, amb els mateixos arguments falsos de sempre: “Es tracta d’una gran inversió que generarà economia, nous llocs de treball i aportarà una oferta inexistent fins ara al municipi. Nosaltres, com a equip de govern, no podem posar bastons a les rodes a una inversió que transformarà un terreny en desús en una instal·lació hotelera d’aquesta magnitud”, va assegurar Granados. A qui només li va faltar afegir: “I a qui no li agradi, que es consoli com pugui, ja que mentre uns el rebutgen a altres ens omple moltíssim”.