dijous, 17 d’abril del 2014

Xiringuitos: pendents de la sentència



L’any passat, les platges de Salou van estrenar nous xiringuitos. I nous concessionaris, després d’una polèmica subhasta que va aportar moltíssims diners a l’ajuntament (300.000 euros més del preu de sortida) però que va deixar fora tres salouencs (Xavier Beamud i els germans Llaó), en detriment de gent de fora. Aquestes adjudicacions estaven plenes d’irregularitats, segons els denunciants, i van acabar al jutjat. S’espera, però, que aviat quedin resoltes. Si més no, pel que fa a Beamud, ja que l’assumpte només està pendent de sentència. Reprodueixo el que publica avui Silvia Jiménez al Diari Més (quant al cacau que es va muntar amb els xiringuitos, en teniu més informació aquí):

La temporada de platges a Salou ha començat i les guinguetes són obertes una temporada més, sense que s’hagi resolt encara cap dels contenciosos administratius presentats per tres dels antics adjudicataris per presumptes «irregularitats» en el concurs per atorgar les noves llicències d’explotació. El contenciós administratiu presentat per Xavier Beamud està, però, vist per a sentència, segons confirmava ahir l’advocat que el representa, Josep Bravo. D’altra banda, l’ajuntament suma dos contenciosos administratius més –que també tiren endavant– interposats pels titulars de dos dels xiringuitos de la platja de Llevant, que van perdre la llicència amb el concurs públic convocat l’any 2012, ambdós de la família Llaó.
Segons l’advocat de Beamud, en el seu cas, l’ajuntament de Salou va adjudicar el permís d’explotació de la zona d’hamaques a dues persones físiques «que no tenen cap vincle». «Es van presentar al concurs com a persones físiques i no com a UTE o com a empresa», assegurava Bravo. Segons el plec de clàusules del concurs públic «es prohibia adjudicar l’antiguitat d’un dels socis a favor de l’empresa, com que a les bases no s’especifica res sobre la possibilitat que es presentin dues persones físiques, s’ha d’aplicar la llei de contractes públics subsidiàriament», afirma Bravo.
«Tot i que es pot considerar vàlid que es presentin dues persones físiques, el que no ho és que es computi l’antiguitat», com hauria passat en aquest cas, segons l’advocat, ja que un dels adjudicataris, Fernando Torredeme de Vila-seca, hauria sumat la seva antiguitat en optar al concurs. «L’altra adjudicatària es va beneficiar, doncs, d’una antiguitat que no tenia», puntualitza.
Sense assegurança
Tanmateix, l’advocat que representa Beamud, assegura que el contenciós administratiu presentat pel seu client se sustenta també en el fet que una de les adjudicatàries no hauria presentat còpia de l’assegurança de responsabilitat civil ni el rebut en el termini de quinze dies, tal com estipulaven les bases del concurs. «Per contra, va presentar una sol·licitud d’assegurança. Com que no va complir els requisits l’ajuntament hauria d’haver passat a la següent oferta», segons l’advocat. Beamud, qui era el president de l’associació de Xiringuitos de Salou i portava 24 explotant el seu, aspira a què, en el cas que la sentència sigui favorable, s’anul·li l’adjudicació i percebre una indemnització.