dilluns, 23 de juny del 2014

El xec en blanc del PSC i UMdC al PP



El 25 de maig del 2011, tres dies després de les darreres eleccions municipals, el PSC (amb cinc regidors) i UMdC (dos) signaven una aliança amb l’objectiu d’impedir que Pere Granados (CiU, set), que havia guanyat els comicis però no disposava de majoria absoluta, fos alcalde de Salou. Per aconseguir el seu propòsit els calia, però, el PP (quatre), a qui, a canvi del seu suport, li van oferir l’alcaldia durant tot el mandat. Malgrat tan generosa oferta, el cap de files dels populars, Mario García, va rebutjar el xec en blanc que li regalaven i es va estimar més governar amb CiU, tot i que aquest partit només hi posava sobre la taula un any d’alcaldia. Que al final s’ha quedat en no-res, ja que Granados se n’ha desdit. Reprodueixo tot seguit aquell document (també el podeu llegir clicant sobre la imatge), signat pels representants del PSC, Toni Brull, i UMdC, Salvador Pellicé:

Amb la voluntat d’establir un pacte de govern estable durant a els pròxims 4 anys i assolir la normalitat política tant desitjada pel poble de Salou, el PSC i UMdC acorden fer la següent proposta al Partit Popular:
1. Donar l’alcaldia al PP, o en cas que el mateix PP així ho manifesti, donar-li a UMdC.
2. Regidories PP-UMdC:
· Alcaldia.
· Promoció Econòmica.
· Comerç i Turisme.
· Governació.
· Medi Ambient i Sanitat.
· Participació Ciutadana i Cultura.
· Seguretat Ciutadana.
3. Regidories PSC:
· 1r tinent d’alcalde.
· Hisenda i Noves Tecnologies.
· Urbanisme-brigada municipal.
· Ensenyament i Festes.
· Joventut i Esports.
· Benestar Social.
4. Buscar el consens més ampli possible amb els partits UTPS i RDS, tot creant, entre d’altres possibilitats, la Comissió Estratègica Municipal.
5. Reduir els càrrecs de confiança fins a un màxim de 8 més el gerent de l’ens de promoció turística.
6. La Junta de Govern Local estarà formada per un màxim de 7 persones: 3 del PP, 3 del PSC i 1 d’UMdC.
I perquè consti aquesta voluntat, signin el present acord d’intencions, el qual, en cas d’arribar al consens global entre els 3 partits, quedaria pendent d’aprovació per part dels òrgans corresponents de les formacions signants.
Pel PSC: Joan Antoni Brull.
Per UMdC: Salvador Pellicé.
Salou, 25 de maig del 2011.