dimarts, 24 de juny del 2014

Només hi mancava Reyes Pino



Davant el previsible pacte de govern entre CiU i PP a l’ajuntament de Salou, que es va materialitzar el 9 de juny del 2011, PSC, UMdC, UTpS i RDS van signar una declaració conjunta mitjançant la qual es comprometien a impulsar un “canvi de rumb profund” a la ciutat. Era la manera de dir que es constituïen com a plataforma alternativa a Pere Granados, cap de llista de CiU i guanyador de les eleccions municipals. Però els mancava un vot (en sumaven 10 enfront dels 11 de la majoria absoluta). Per això, al manifest es mostraven oberts a altres forces polítiques (en referència al PP) o persones (llegiu la popular Reyes Pino, qui no veia de bon grat el pacte amb Pere Granados) per formar un govern fort i estable. Al final no va poder ser perquè, d’una banda, el PP es va estimar més l’any d’alcaldia que li va prometre Granados i que aquest no ha complert. I, de l’altra, perquè Reyes Pino va claudicar en seguir el dictat del seu partit. Com a dada curiosa, un dels signants de la declaració és Ramon Pascual (UTpS), que, tot i ser molt crític amb Granados, acabaria votant a favor de la investidura d’aquest com a alcalde. Segurament, a causa de les fortes pressions que rebia. Reprodueixo tot seguit l’esmentat document, que també podeu llegir clicant sobre la imatge de dalt:

PREÀMBUL
A les darreres eleccions municipals celebrades el 22 de maig, els ciutadans i ciutadanes de Salou van manifestar, de manera clara, la necessitat d’un nou estil a la forma de governar la nostra ciutat.
Per aquest motiu, les forces polítiques PSC, RDS, UTpS i UMdC volen concretar les bases per la materialització d’aquest nou estil establint un conjunt de compromisos que permetin avui desenvolupà amb garanties d’èxit les reformes que es requereixen i configurar un govern municipal amb una àmplia majoria social i representativa de la societat salouenca; un govern que permetrà aprofundir en els canvis amb major ritme, solidesa i pluralitat.
Els regidors sotasignats d’aquest acord es proposen governar plegats per dotar la ciutat de l’estabilitat necessària per dur a terme la transformació que Salou necessita, des d’una òptica de progrés, oberta a la participació d’altres forces polítiques.
És per aquest motiu que adopten els següents:
ACORDS
1. Voluntat real d’impulsar un canvi de rumb profund, desenvolupant un programa polític de transformació de la ciutat que posi Salou i de defensa dels seus interessos generals, especialment en relació al consorci CRT.
2. Aconseguir que el ciutadà percebi immediatament una millora en aspectes substancials de la seva quotidianitat.
3. Sota el principi de la lleialtat, la visualització clara i nítida dels socis i el treball en equip s’establiran les regles del joc que permetin mantenir els espais polítics propis, canalitzant la discrepància com a garantia pel manteniment de la identitat de cadascú, però sempre transmetent la coherència, la corresponsabilitat del socis i la unitat d’actuacions en la tasca de govern.
Essent conscients, però, que la materialització d’aquests objectius requereix la concurrència d’altres partits o persones per tal de formar un govern fort i estable, els sotasignats els invitem a afegir-se al present document manifest, possibilitant així la governabilitat de la ciutat.
Signants: J. A. Brull, R. Pasquina, A. Arruego, Z. Henar, R. Sanahuja, M. Macho-Quevedo, R. Pascual, S. Pellicer, M. Fourrier, P. Otal.
Salou, 2 de juny del 2011