dimecres, 29 d’octubre del 2014

Duana: sí, és clar, la culpa és de Ferran



La societat propietària del solar de l’antiga Duana de Salou, Amsamar, reclama a l’ajuntament una indemnització de 12 milions d’euros pels perjudicis econòmics que el 2003 li va causar la modificació del POUM. Aquest canvi urbanístic va comportar que els terrenys passessin de tenir un ús residencial a hoteler. Després d’anys de litigi, l’agost del 2012 l’actual alcalde, Pere Granados, i Amsamar van signar un acord que permetia a l’empresa tirar endavant el seu projecte, però la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Generalitat el va tombar en considerar que no estava justificat l’augment del sostre edificable previst en l’acord. Atès que l’ajuntament encara no ha resolt el problema, els propietaris, cansats d’esperar, han sol·licitat l’execució de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que el 15 juny del 2010 va resoldre que Amsamar ha de ser indemnitzada pel perjudici urbanístic sofert. 

Taxació dAnsamar

Com que el TSJC no va quantificar aquesta indemnització, Amsamar va encarregar una taxació pel seu compte. Són els 12 milions que demana ​​a l’ajuntament. La resposta del consistori a la reclamació, segons va publicar la setmana passada el Diari de Tarragona, ha estat aquesta: “És un tema que arrosseguem des de l’any 2003, quan Esteve Ferran era alcalde. No s’ha gestat en les últimes legislatures”. És a dir, els molt mesquins li carreguen el mort a un mort, oblidant que Granados i l’actual regidor de Gestió Econòmica, Jesús Barragán, formaven part del govern de Ferran i van votar a favor de modificar el POUM. 

Herència enverinada

Una altra dada a tenir en compte: malgrat les reiterades peticions que li han fet altres grups de consignar en el pressupost municipal alguna quantitat per si cal fer front al pagament d’una indemnització a Amsamar, Granados i el seu lloctinent Barragán sempre s’hi han negat. Amb la qual cosa l’herència econòmica enverinada que amb la seva conducta irresponsable li deixaran als seus successors (ells són partidaris de recórrer i recórrer, i que l’assumpte es podreixi en els tribunals) és de jutjat de guàrdia. Ni tan sols el pressupost del 2015 que avui el ple aprovarà preveu una quantitat per cobrir la multimilionària reclamació d’Amsamar que en qualsevol moment ens pot caure i fer trontollar els comptes municipals.