dissabte, 29 de novembre del 2014

Fourrier i Buira s’estrenen dimecres



Martina Fourrier i Núria Buira, les dues regidores d’UMdC que han decidit entrar a l’equip de govern de l’ajuntament de Salou, prendran possessió del càrrec en el ple del pròxim dimecres. A canvi del seu suport explícit a l’alcalde, Pere Granados, seran compensades amb les regidories d’Acció Social (Fourrier) i Salut Pública i Medi Ambient (Buira). Una entrada en el govern que no té gaire sentit, si es té en compte que les dues regidores ja votaven a favor de Granados i que poques iniciatives pròpies podran dur a terme amb les eleccions municipals a la volta de la cantonada (maig del 2015). Tret que busquin un bon lloc en la sol·licitada llista de Granados (hi haurà hòsties per entrar-hi), és clar. Reprodueixo la informació que publica avui Javier Díaz en el Diari de Tarragona:

L’entrada de les dues regidores d’Unió Municipal de Catalunya (UMdC), Martina Fourrier i Núria Buira, en l’equip de govern de Salou es formalitzarà oficialment en el ple de dimecres. L’alcalde, Pere Granados (CiU-FUpS) en va redactar ahir el decret de delegació de competències. Fourrier serà la responsable de l’àrea d’Acció Social, i Buira, de Salut Pública i Medi Ambient, carteres fins ara en mans de Ramon Pascual (UTpS), que manté la de Seguretat Ciutadana i Mobilitat.
«Volem enfortir el govern municipal en un moment en què hi ha importants projectes sobre la taula. Venim a treballar i tractar de donar pau i estabilitat», va afirmar ahir Fourrier en una roda de premsa conjunta amb la seva companya de partit i Granados.
La portaveu d’UMdC va assegurar que «aquesta decisió ha estat molt meditada i reflexionada. Ha estat un llarg procés de cinc mesos, amb reunions i acostaments per trobar punts en comú sobre el projecte de ciutat que volem per a Salou». En aquest sentit, va elogiar l’ampliació de la partida destinada a polítiques socials en els pressupostos del 2015 i la futura construcció d’un poliesportiu al sector 01.
Granados va destacar que amb l’entrada d’UMdC «tenim un govern fort». I va afegir que després de la ruptura del pacte de CiU i PP al juny, UMdC «ha desenvolupat un paper molt important per garantir l’estabilitat». De fet, des de llavors ha donat suport a l’equip de govern en gairebé tot.
L’alcalde va recordar que «en els moments difícils de la negociació del consorci recreatiu i turístic vaig tenir sempre el suport ferm i decisiu de Fourrier. A partir d’aquí hem mantingut una bona relació i enteníem que UMdC no podia estar al marge d’aquest govern».
Les responsabilitats assignades a les dues regidores s’ajusten, segons Granados, als seus perfils polítics i professionals.