diumenge, 15 de febrer del 2015

Neix USCD, el partit dels immigrants



El panorama polític que s’està creant a Salou amb vista a les municipals del pròxim mes de maig comença a ser interessant. Molt interessant. I és que a les habituals formacions que hi concorren i la irrupció de Moviment d’Esquerres després de l’escissió del PSC caldrà sumar-hi Unidos Salou Costa Daurada (USCD). USCD és un partit acabat de crear: es va constituir el passat 28 de gener, i està integrat majoritàriament per immigrants sud-americans i centreamericans que reconeixen sentir-se desenganyats de l’alcalde, Pere Granados. Fins al punt que, sabedors que són un col·lectiu molt nombrós i amb molt de pes social, han decidit constituir la seva pròpia força política per fer-se sentir al consistori. 

Utilitzats per Granados

USCD està format per dominicans, cubans, argentins, bolivians, equatorians, uruguaians..., i fins i tot espanyols i catalans. Els dol haver estat manipulats per Granados, qui no ha dubtat en utilitzar-los quan li ha convingut. Reconeixen que en les passades municipals van votar en bloc la llista de CiU (encapçalada per Granados) però l’encantament d’aleshores s’ha esvaït un cop han  descobert que només els han volgut pel valor de la seva papereta (en alguns casos de 20 euros) i perquè la nostra màxima autoritat municipal sortís a la foto amb ells com a element decoratiu. 

952 seguidors, de moment

USCD va començar a ser una realitat el passat 18 de desembre, quan es van constituir coincidint amb la celebració del Dia Internacional del Migrant. 952 llatins van donar suport al nou moviment, però el nombre de seguidors sens dubte que anirà creixent. “No volem que ningú manegi més el nostre vot. Només se’n recorden, de nosaltres, quan els convé. Ens han subestimat i ara tenim l’oportunitat de donar-nos a conèixer i fer que se senti la nostra veu”, han explicat fonts del nounat partit. USCD s’autofinançarà, afirmen els mateixos interlocutors, els quals admeten que li restaran molts vots a CiU. Efectivament, Granados té un problema. I dels grossos, si vol tornar a ser alcalde.