dilluns, 27 d’abril del 2015

El motí ‘ciudadano’ del Casablanca



El diari digital El Confidencial ha publicat una informació en la qual es fa ressò del desencant intern existent a Ciudadanos com a conseqüència dels enxufes, les dimissions i el transfuguisme que hi ha al partit d’Albert Rivera. “És difícil trobar província o municipi en què no s’hagin denunciat irregularitats en l’elecció de candidats de Ciudadanos o llistes en què figurin afiliats d’altres formacions polítiques”. I esmenta els casos de les comunitats de Galícia, Astúries, Castella i Lleó, Extremadura, Castella-la Manxa, Aragó, Valenciana i Múrcia. S’obliden, però, de Catalunya. I concretament, de Salou. Aquí, l’intent de col·locar l’exregidora pepera Reyes Pino com a cap de llista de Ciudadanos va desencadenar un veritable motí. 

Acusacions de transfuguisme

La trifulca arrenca el passat 20 de febrer, durant la celebració d’una assemblea de militants a l’hotel Casablanca. Es tractava d’aprovar la llista electoral encapçalada per Reyes Pino, qui pocs dies abans havia renunciat a la seva acta de regidora. L’anunci que ella en seria lalcaldable va generar malestar entre alguns militants, en considerar que Reyes Pino, que el març de l’any passat havia deixat el PP però sense abandonar l’equip de l’alcalde, Pere Granados, actuava com una trànsfuga. “I això no es pot permetre en un partit que parla de regeneració democràtica”, han explicat fonts coneixedores del conflicte. 

Purga interna

A sobre, la candidatura de Reyes Pino, amb José Susín de número 2 i Marta Cortés (l’actual alcaldable) de número 3, no havia estat consensuada amb la militància sinó que venia imposada per una executiva que, segons les fonts consultades, dirigeixen amb mà de ferro Pascual Roche, marit de Reyes Pino, i Ángel Gómez, propietari i editor de La Vila, respectivament. Al final, el guirigall suscitat va obligar a ajornar l’assemblea a una data posterior, celebrada després d’una purga interna del partit en què els crítics van ser expulsats. La nova assemblea sí que va aprovar la llista de l’executiva, liderada aquesta vegada per Marta Cortés, amb Reyes Pino de número 2 i José Susín caient a la tercera plaça.