dilluns, 16 de novembre del 2015

Granados i PSC ultimen el pacte de govern



El Diari Més es fa ressò avui de les negociacions que porten Pere Granados i el PSC amb vista a un pacte de govern que li permeti a l’alcalde manar sense ensurts. Granados, cap de llista de CiU a les passades municipals en qualitat d’independent (és de FUPS), va treure llavors vuit regidors. Els quatre del PSC li garanteixen els 12 que necessita per a la majoria absoluta. L’opció del PSC era l’única que li quedava a Granados després que els regidors sobiranistes de la llista (Marc Montagut, Benet Presas i Martina Fourrier) no acceptin l’entrada de Ciudadanos, que també té quatre regidors, tot i que Ciudadanos és el partit preferit de Granados. Per part dels socialistes, els més reticents a l’aliança eren David López i David González, però al final han afluixat. Segons el Diari Més, lacord entre Granados i PSC és semblant al discutit el mes de juny, després de les municipals, però no està clar si inclourà Urbanisme. Del que no hi ha dubte és que no hi haurà repartiment d’alcaldia, ja que només té un amo. Reprodueixo la informació d’avui de Sílvia Jiménez: 


Després d’un primer intent infructuós el passat mes de juny, els grups municipals de CDC i PSC a Salou negocien, novament, un pacte de govern que podria presentar-se públicament en els pròxims dies. Fonts municipals donen per fet un acord que podria escenificar-se en el pròxim plenari del dia 25 en el qual s’aprovaran les ordenances municipals. Les converses entre l’equip de Govern i els socialistes estan molt avançades i són Hisenda, Ocupació, Seguretat Ciutadana, Acció Social, Joventut i Esports les carteres en joc que podrien passar a mans dels socialistes. 
Segons les mateixes fonts, el repartiment de competències seria, de fet, semblant al que va fer que el pacte no arribés a bon port a l’estiu, amb algunes diferències. Els socialistes es faran amb Ocupació, una de les regidories que ja van demanar en la primera negociació, i obtindrien Acció Social, incloses les polítiques adreçades a la dona i a les persones grans, i no pas una versió reduïda de la regidoria, tal com se’ls va oferir al mes de juny. En aquest cas, l’alcaldia no estaria en joc, després que, al juny, Granados deixés clar que no hi renunciaria en benefici de qualsevol partit que tingui una representativitat menor als vuit regidors que va obtenir la seva candidatura. Tot apunta, però, que el portaveu socialista, Antoni Brull, podria haver demanat, de nou, la regidoria d’Urbanisme, tal com ja va fer en les anteriors negociacions.
El pacte amb els socialistes continua sent el més assequible per al grup municipal de CDC, tenint en compte que Ciudadanos -amb quatre regidors- segueix lleial a les directrius de partit de no pactar amb formacions de caràcter independentista. El pacte amb Ciudadanos era, de fet, l’acord més desitjable pels regidors independents (FUPS) que formen la llista en coalició amb CDC a Salou, però no pels regidors que militen a Convergència Democràtica, com són Marc Montagut, Benet Preses o Felip Ortiz. Per part dels socialistes, la negociació s’hauria trobat amb l’oposició dins del partit dels regidors Daniel López i David González. Superat aquest escull, Daniel López es perfila com a possible regidor d’Esports i David González, com el titular d’Ocupació. 
El pacte entre Granados i el PSC acabarà amb les dificultats d’un govern en minoria amb què governa CDC a Salou d’ençà que va aconseguir vuit regidors dels onze que es necessiten per fer-ho en majoria.