dilluns, 16 de novembre del 2015

Toni diu que hi aportarà més transparència



El portaveu del grup municipal del PSC a l’ajuntament de Salou, Toni Brull, ha reconegut que manté contactes amb l’alcalde, Pere Granados, per entrar a l’equip de govern. I no només això, Toni diu que les converses estan molt avançades. Segons el socialista, l’acord no comporta només un repartiment de regidories. Assegura que amb ells hi haurà més polítiques socials, més transparència, més ètica política i més participació ciutadana. Granados, de moment, muts i a la gàbia. Reprodueixo la informació de Javier Díaz al Diari de Tarragona d’avui: 


CiU busca soci per deixar de governar en minoria a l’ajuntament de Salou, i el millor col·locat és el PSC. El regidor i portaveu socialista, Antoni Brull, assegura que mantenen converses amb l’alcalde, Pere Granados, per entrar a l’equip de govern. «No descartem que hi hagi un acord si accepten les condicions que plantegem, però encara no hi ha res tancat», afirma Brull. 
Més enllà d’un repartiment de regidories, el PSC sosté que les seves prioritats demanen impulsar les polítiques socials, la transparència, un codi d’ètica política i més participació ciutadana. «Hem parlat d’aquests aspectes i sembla que l’equip de govern, en estar en minoria, està més obert que abans», diu Brull. 
CiU té vuit dels 21 regidors del consistori, i el PSC, quatre. Entre els dos tindrien majoria absoluta. Després de les eleccions del 24 de maig van estar a prop de pactar. Els convergents els van oferir les regidories d’Hisenda, Joventut, Acció Social i Seguretat Ciutadana, Mobilitat i Protecció Civil, però els socialistes van exigir les àrees d’Ocupació, Noves Tecnologies, Qualitat, Cultura i Festes. Brull fins i tot va arribar a demanar el primer any d’alcaldia. No hi va haver entesa i van trencar les negociacions. 
Ara han tornat a intensificar els contactes. «Granados busca una majoria que doni estabilitat al seu govern. Suposo que també s’haurà reunit amb Ciudadanos, que té quatre regidors», indica Brull. De fet, la formació taronja ja va donar suport a CiU en la seva proposta de contractar quatre càrrecs de confiança a l’inici del mandat. 
De moment, els convergents necessiten suport per aprovar les ordenances i els pressupostos. El PSC podria ser la seva crossa, però, per a això, reclama «gestos que vagin en la línia del que nosaltres plantegem». El govern en guarda silenci.