dimarts, 31 de gener del 2017

Guerra política oberta a Salou per les subvencions al Cós Blanc



Els portaveus dels grups de l’oposició a l’Ajuntament de Salou, Reyes Pino (Ciudadanos), Mario García (PP), Alexandre Boquet (ERC) i Vicente Macías (Guayem) han denunciat avui que “l’equip de govern menteix quan assegura des d’un comunicat enviat per la regidoria de Cultura que l’oposició no dóna suport a les subvencions a les colles i entitats que participen al Cós Blanc”. L’oposició ha afirmat que no ha tingut accés al nou conveni de subvencions per a la participació de les colles locals en el Cós Blanc. Reyes Pino també ha titllat de “falses” les declaracions del regidor de Gestió Interna, Jesús Barragán, qui havia afirmat a través de les xarxes socials que “aquesta informació estava a disposició de l’oposició 72 hores abans del ple”, i ha reiterat que “en cap moment, l’oposició va votar en contra de les subvencions a les colles sinó del nou conveni”, el qual “es va presentar a última hora, no es va informar del seu contingut en cap comissió i tampoc es va llegir al ple”.

“Incompetència política”

Per la seva banda, el portaveu municipal del Partit Popular, Mario García, ha acusat l’equip de govern d’“incompetència política” i de “no voler assumir les seves responsabilitats per la seva falta de diligència”. Així mateix, ha criticat que “intentin evadir-les culpant l’interventor”.

En contra del nou conveni

El portaveu municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya, Alexandre Boquet, ha defensat “el suport dels grups de l’oposició a les subvencions destinades a les colles que participen en el Cos Blanc” i ha repetit que “l’equip de govern menteix quan afirma el contrari”. També  els ha instat a “ser transparents” i “penjar el vídeo de la sessió plenària de gener a la web municipal” perquè “els ciutadans puguin comprovar què va votar cada grup i quina va ser la justificació d’aquest vot”. El portaveu d’ERC ha defensat que “l’oposició està a favor de les ajudes a les entitats i en contra del model del nou conveni”. En aquest sentit, ha culpat al govern municipal de “tractar de tergiversar i manipular el posicionament i explicacions que els diferents grup van fer durant la sessió plenària”. (Font: Taragona21.com).