divendres, 16 de març del 2018

A Ciudadanos no saben ni el que voten



En el darrer ple municipal, el 28 d’octubre passat, el PP va presentar una moció en defensa de la presó permanent revisable, imposada pel govern de Rajoy el 2015. La iniciativa no prosperar, ni tan sols va tenir suport dels seus parents de Ciudadanos. Durant la seva intervenció, José Ángel Susín (Cs), va ser contundent:
“No estem per la presó permanent revisable sinó pel compliment íntegre de les penes, que, a més, entenem més coherent amb la política criminal d’aquest país. Sembla que estiguem en una licitació populista a veure qui li pega el cop més gran a aquesta mena de despropòsit. No es tracta de 15 anys, 20 anys, sinó del que es tracta és d’evitar el delicte. I a més és un error: la presó permanent revisable és molt més tova que el compliment íntegre de les penes. La fi de la pena és la resocialització. Amb la presó permanent revisable en tenim els nostres dubtes, ja ens ho dirà el Tribunal Constitucional [on està recorreguda] que aquest fi resocialitzador es complís”.
Ahir, a Madrid, Cs votava amb el PP a favor de mantenir la presó permanent revisable, una cadena perpètua encoberta. Tot i que la proposta no va prosperar perquè la resta dels partits van votar a favor d’iniciar els tràmits per derogar-la, en entendre que vulnera la Constitució i els més elementals principis de reinserció social. Tot plegat, una mostra més de la demagògia barata i la manca de principis que es gasten els de Ciudadanos. Aquí i allà.